Wegwijs in de online wereld van medische hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie

Stoptober is in volle gang, stop jij ook?

Gepubliceerd op 19 januari 2023 om 22:06

De campagne is al een paar weken in volle gang en op 1 oktober is het dan eindelijk begonnen, Stoptober begint. Stoptober is een initiatief van Hartstichting, KWF, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland en Stichting Gezondheidsfondsen voor Rookvrij Nederland. Het initiatief houdt in dat zoveel mogelijk mensen 28 dagen in oktober stoppen met roken. Meer dan 50.000 mensen doen mee aan Stoptober. Wil je ook meedoen? Meld je dan hier aan!

 

Pharmamarket en 24Pharma bieden een groot scala aan stoppen-met-roken middelen; bestel gemakkelijk online.

Feiten & Cijfers

Op de website van het Trimbosinstituut en ROKENinfo zijn veel gegevens te vinden over roken. Een kijkje op deze websites geeft een goede indruk van hoe het met roken gesteld is in Nederland. Zo is onder andere te vinden hoeveel mensen in Nederland roken, hoeveel mensen (proberen te) stoppen met roken en welke Nederlanders roken. In de factsheet vindt u een aantal kerncijfers uit 2021 van het Trimbosinstituut.

feiten cijfers roken stoppen met roken stoptober Stenzorg stenzorgwijs st&zorgwijs

Hulp bij stoppen

Stoppen met roken is niet makkelijk en vaak lukt het niet op eigen kracht. Daar zijn gelukkig een hoop hulpmiddelen voor. Zo bestaan er programma’s waar persoonlijke coaching of groepstrainingen worden geboden, stoppen-met roken apps (eHealth) en nicotinevervangers en medicijnen. Het is natuurlijk ook mogelijk om zonder programma te stoppen met roken. Als dit geheel zonder hulp lukt, is het wellicht een idee om een app te gebruiken, zodat je het stoppen beter kunt doorzetten. Op de website van het Trimbos-instituut is meer informatie te vinden over de volgende stoppen-met-roken apps: LIVESTRONG MyQuit coach, Quiddy, De Stopcoach, Flamy, Smoke Free.

Stoppen-met-roken-middelen koop je bij DeOnlineDrogist of Koopjesdrogisterij; bestel gemakkelijk online.

Vergoeding bij stoppen met roken

Vanuit de basisverzekering wordt jaarlijks 1 stoppen-met-rokenprogramma vergoed door de zorgverzekeraar. Deze programma’s kunnen bestaan uit persoonlijke coaching of groepstrainingen, al dan niet aangevuld door nicotinevervangers of medicijnen. Bij het aanmelden bij een stoppen-met-roken programma is het belangrijk om te kijken of het programma door de zorgverzekeraar wordt vergoed. Een dergelijk programma moet dan wel worden gevolgd bij een erkende aanbieder zoals WeQuit en MediPro.


Meer lezen over hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie? Op de hoogte blijven van de actualiteit, de nieuwste blogs en de beste aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


«   »