Hulpmiddelen voor Thuis

Welkom, je bent op de pagina over aanpassingen aan huis om langer en veilig thuis te kunnen blijven wonen beland. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden om een comfortabele en toegankelijke leefomgeving thuis te creëren. De informatie op deze pagina is slechts een greep uit de vele hulpmiddelen die op de markt zijn om je thuisomgeving aan te passen. Van technologie tot praktische keukenhulpen en trapliften. Je ontdekt het allemaal in de artikelen over de vele innovatieve oplossingen die beschikbaar zijn om het dagelijks leven in huis te vergemakkelijken en de zelfstandigheid te bevorderen.

Hulpmiddelen - Wonen & Slapen

Sta-op-stoelen

Sta-op-stoelen zijn ontworpen om mensen te helpen veilig en comfortabel vanuit zittende naar staande positie over te gaan. Deze stoelen zijn voorzien van elektrische aandrijving die het opstaan vergemakkelijkt, wat vooral handig is voor mensen met mobiliteitsproblemen of krachtverlies in de benen.

Trapliften

Trapliften bieden een praktische oplossing voor mensen die moeite hebben met traplopen. Met een gemonteerde stoel op een rail kunnen gebruikers veilig en moeiteloos de trap op en af gaan. Trapliften zijn beschikbaar voor rechte en gebogen trappen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende woningindelingen.

Steunbeugels

Steunbeugels zijn handige hulpmiddelen die de veiligheid in huis vergroten. Ze kunnen worden geïnstalleerd in de badkamer, bij het toilet, of langs trappen om extra ondersteuning te bieden bij het staan of lopen. Steunbeugels zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder opklapbare modellen voor flexibiliteit.

Antislip Toepassingen

Antislipmatten, antislipstickers en andere toepassingen helpen bij het verminderen van het risico op uitglijden en vallen. Ze kunnen worden gebruikt in de badkamer, keuken en andere gladde oppervlakken in huis. Antislip drempelhulpen zijn ook beschikbaar om hoogteverschillen veilig te overbruggen.

Drempelhulpen

Drempelhulpen zorgen voor een soepele overgang tussen verschillende vloerniveaus, zoals bij deuren of tussen kamers. Ze verminderen het struikelrisico en vergemakkelijken het gebruik van mobiliteitsapparatuur, zoals rollators en rolstoelen.

Meubelverhogers

Meubelverhogers zijn eenvoudige, maar effectieve aanpassingen om stoelen, banken en bedden hoger te plaatsen. Dit vergemakkelijkt het opstaan en gaan zitten, wat handig is voor mensen met beperkte mobiliteit in de benen.

Domotica

Domotica omvat geautomatiseerde systemen die het dagelijks leven in huis vergemakkelijken. Dit kunnen slimme thermostaten, verlichting, deursloten en alarmsystemen zijn. Deze technologieën dragen bij aan een veilige en comfortabele leefomgeving. Ze werken vaak met sensoren.

Hoog-laagbedden

Hoog-laagbedden zijn verstelbare bedden die de hoogte kunnen worden aangepast voor gemakkelijk in- en uitstappen. Deze bedden zijn ideaal voor mensen met mobiliteitsbeperkingen of voor zorgverleners die de hoogte van het bed willen aanpassen voor verzorgingstaken.

Keukenhulpen

Keukenhulpmiddelen zijn ontworpen om koken en eten gemakkelijker te maken. Aangepaste messen, antislip-snijplanken en ergonomische handgrepen dragen bij aan een veilige en toegankelijke keukenomgeving.

Kookhulpmiddelen

Kookhulpmiddelen, zoals pannen met handgrepen, elektrische blikopeners en aangepaste besteksets, maken het koken en bereiden van maaltijden toegankelijker voor mensen met fysieke beperkingen.

Eten en Drinken

Hulpmiddelen bij het eten en drinken omvatten aangepaste bekers, borden en bestek die de zelfstandigheid bevorderen voor mensen met grijp- en slikproblemen. Antislip placemats en eetgerei met extra grip zijn ook beschikbaar.

 

 

Zoals je ziet zijn er een hoop hulpmiddelen voor thuis die het leven een stukje veiliger en gemakkelijker kunnen maken. Of je nu op zoek bent naar aanpassingen voor mobiliteit, veiligheid in de badkamer, of gemak in de keuken, als je het kan bedenken, bestaat het. Blader dus vooral door de website en de blogs en vind vooral wat je zoekt!