Wegwijs in de online wereld van medische hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie

Slaap, we kunnen niet zonder! Goede en gezonde slaap bestaat uit voldoende uren slaap van goede kwaliteit. Maar wat als dat niet lukt? En wat kun je eraan doen? Je kunt natuurlijk kijken of je bed, matras en hoofdkussen voldoende ondersteuning geven en je slaapkamer rustiger en comfortabeler ingericht kan worden. Je kunt een hoop doen op gebied van leefstijl (voeding, ritme, beeldschermen) en je kunt zelfs medicatie krijgen om beter te slapen. Maar heb je wel eens aan slaaptechnologie gedacht?

 

  • Slaaprobots (zoals die van Somnox) en slaapknuffels neem je mee naar bed en ze helpen je middels trillingen en geluiden om beter in slaap te vallen en door te slapen.
  • Adem- en slaapcoaches, vaak in de vorm van een ei, (zoals de Moonbird) zijn kleinere apparaten die je helpen om je ademhaling onder controle te krijgen en zo beter in slaap te vallen of om angst en stress tegen te gaan. Ze geven trillingen of elektrische impulsen af waarmee je je ademhaling moet synchroniseren. Hierdoor ontspan je en val je beter in slaap.
  • Slimme verlichting kan ook helpen om je beter, op een natuurlijke manier, in slaap te laten vallen. Wake up lights bootsten zonsopgang en zonsondergang na waardoor je niet alleen beter in slaap valt, maar ook beter wakker wordt. De Dodow slaaplamp geeft een pulserend blauw licht af dat waar je je ademhaling op afstemt. Op die manier val je ook beter in slaap.
  • Lichttherapie is een aparte tak van sport waarbij daglichtlampen en daglichtbrillen het natuurlijke zonlicht of daglicht nabootsen. Lichttherapie is in principe ontworpen om mensen te helpen bij seizoensdepressie / winterdepressie of de winterdip, maar ze hebben ook effect op de slaapkwaliteit.
  • Pods: de zogenaamd pods, vaak angstpods of slaappods genoemd, zijn handige kleine eivormige apparaten die je in je handpalm houdt. Ze geven zwakke stroomprikkels af die je helpen ontspannen waardoor je onder andere beter in slaap valt en minder stress of angst ervaart.

 

Op het gebied van slaaptechnologie is er echter nog veel meer. Zo zijn er onder andere slimme (VR)brillen, hoofdbanden en speciale hoofdkussens die je kunnen helpen om beter te slapen. ST&ZORGWIJS helpt je graag een stukje op weg als je op zoek bent naar hulpmiddelen om beter te slapen. Meer lezen over hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie? Op de hoogte blijven van de actualiteit, de nieuwste blogs en de beste aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Artikelen

 

Beter slapen met White Noise (witte ruis)

Wanneer je niet goed kunt slapen, kan een white noise machine dé oplossing zijn. Deze apparaten geven witte ruis en helpen je beter in slaap te vallen en om door te slapen. Ook bij tinnitus kunnen ze helpen om oorsuizen te onderdrukken. In dit artikel hebben we een top 3 white noise machines voor je samengesteld. We kunnen al verklappen dat deze bestaat uit de white noise machine van Prosova, het apparaat van het merk Dreemy en tot slot de MostEssential Premium white noise machine.

Lees meer »

Slaaptechnologie: van slaaprobot tot slaaplamp!

Slaap, we kunnen niet zonder! Goede en gezonde slaap bestaat uit voldoende uren slaap van goede kwaliteit. Maar wat als dat niet lukt? En wat kun je eraan doen? Je kunt natuurlijk kijken of je bed, matras en hoofdkussen voldoende ondersteuning geven en je slaapkamer rustiger en comfortabeler ingericht kan worden. Je kunt een hoop doen op gebied van leefstijl (voeding, ritme, beeldschermen) en je kunt zelfs medicatie krijgen om beter te slapen. Maar heb je wel eens aan slaaptechnologie gedacht? In dit artikel vertellen we je alles over goede en slechte slaap en zetten we voor je op een rij wat er zoals aan slaaptechnologie bestaat. Ga direct naar het overzicht …

Lees meer »

3 X Beter slapen met technologie!

Slaap, we kunnen niet zonder! Maar wat als goed slapen niet lukt? Wat doet een slechte nachtrust met je? En wat kun je eraan doen? In deze blog vind je het antwoord op deze vragen en we bespreken 3 technologische hulpmiddelen die je kunnen helpen om beter te slapen.

Lees meer »

Wake Up Lights Top 3: Maak wakker worden weer leuk!

Iedereen weet wel dat een goede slaap belangrijk is. Maar soms slaap je nog zo goed en word je toch vermoeid wakker. Je wekker gaat af in het midden van een droom en je strompelt half ‘slaapdronken’ je bed uit om je klaar te maken voor werk. Je begint vermoeid aan je dag en soms heb je hier nog uren last van. Je kunt je dag echter ook heel anders beginnen, namelijk met een lichtwekker ofwel een wake-up light. Zelf heb ik al jaren een wake-up light en ik kan dan ook echt niet meer zonder. Ben jij ook enthousiast geworden? Scrol dan snel verder voor een top 3 van de beste wake-up lights op dit moment. 

Lees meer »