Hulpmiddelen voor de Mobiliteit

Het is erg belangrijk om de juiste ondersteuning te hebben wanneer je wat slechter ter been bent. Hier lees je alles over hulpmiddelen voor de mobiliteit. Of het nu gaat om fysieke uitdagingen voor ouderdom, letsel of andere gezondheidsgerelateerde redenen, hier vind je alles over mobiliteitshulpmiddelen die jou daarbij kunnen helpen. De informatie die je hieronder over mobiliteitshulpmiddelen vindt, is slechts een greep uit het assortiment dat de vele webshops en thuiszorgwinkels bieden. Ontdek meer in onze artikelen en bekijk ook vooral de thuiszorgwinkels en webshops zoals Bol.com om straks te kiezen voor het juiste hulpmiddel.

Welke mobiliteitshulpmiddelen zijn er?

Rollators

Een rollator is een veelgebruikt hulpmiddel dat ontworpen is om de mobiliteit te vergroten en stabiliteit te bieden tijdens het lopen. Met een frame, handremmen en vaak een zitje, kunnen rollators geschikt zijn voor zowel binnen- als buitengebruik. Ze bieden ondersteuning aan de gebruiker en verminderen het risico op vallen. Er zijn verschillende modellen beschikbaar, waaronder opvouwbare rollators voor eenvoudig transport.

Scootmobielen

Scootmobielen zijn elektrische voertuigen ontworpen om mensen met beperkte mobiliteit een grotere mate van onafhankelijkheid te bieden. Met een zitplaats en bedieningselementen kunnen scootmobielen gebruikers helpen om zich efficiënt en comfortabel te verplaatsen, zowel binnen als buiten. Ze zijn verkrijgbaar in diverse modellen, waaronder opvouwbare en robuuste modellen voor verschillende behoeften.

Wandelstokken

Wandelstokken zijn eenvoudige, draagbare hulpmiddelen die extra stabiliteit bieden tijdens het lopen. Ze zijn ideaal voor mensen die slechts af en toe extra ondersteuning nodig hebben. Er zijn verschillende soorten wandelstokken beschikbaar, waaronder stokken met verlichting, verstelbare stokken en opvouwbare stokken voor gemakkelijk transport.

Trippelstoelen

Trippelstoelen, ook bekend als trippelrolstoelen, zijn compacte stoelen met wieltjes die gebruikers in staat stellen zich met hun voeten voort te bewegen in plaats van met hun benen te lopen. Dit type mobiliteitshulpmiddel is handig voor mensen met beperkte mobiliteit in de benen, maar die nog steeds graag actief willen blijven. Trippelstoelen zijn wendbaar en geschikt voor gebruik in huis.

Looprekken

Looprekken zijn stevige frames met handvatten die extra stabiliteit bieden tijdens het lopen. Ze zijn ontworpen voor mensen die behoefte hebben aan meer ondersteuning dan een wandelstok kan bieden, maar die niet de volledige ondersteuning van een rollator nodig hebben. Looprekken zijn vooral handig voor gebruik binnenshuis en zijn beschikbaar in verschillende stijlen, waaronder opvouwbare modellen.

Loopfietsen

Loopfietsen zijn hulpmiddelen die zijn ontworpen om mensen met mobiliteitsproblemen te helpen bij het bewegen. Ze hebben een laag frame, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen gaan zitten en zich met hun voeten kunnen voortbewegen. Loopfietsen bieden een alternatief voor traditionele rolstoelen en kunnen geschikt zijn voor mensen die nog steeds kracht in hun benen hebben, maar beperkt zijn in hun mobiliteit.

Elektrische Fietsen

Elektrische fietsen, ook wel e-bikes genoemd, zijn fietsen die zijn uitgerust met een elektrische motor om trappen te ondersteunen. Deze hulpmiddelen zijn ideaal voor mensen die graag fietsen, maar wat extra hulp nodig hebben, vooral bij het beklimmen van heuvels of langere afstanden. Elektrische fietsen bevorderen een actieve levensstijl en kunnen een geweldige oplossing zijn voor senioren die mobiliteit willen behouden.

Bij het selecteren van een mobiliteitshulpmiddel is het essentieel om rekening te houden met individuele behoeften, fysieke mogelijkheden en levensstijl. Overleg met een zorgprofessional of ergotherapeut kan helpen bij het bepalen welk hulpmiddel het meest geschikt is. Of je nu op zoek bent naar stabiliteit tijdens het wandelen, onafhankelijkheid buitenshuis, of een comfortabele zitplaats tijdens het verplaatsen, er is een breed scala aan mobiliteitshulpmiddelen beschikbaar om aan diverse behoeften te voldoen.