De beste smartwatches tot 200 euro

Gepubliceerd op 13 maart 2023 om 17:00
smartwatch applewatch samsung

De top 3 smartwatches tot 200 euro!

Ben je op zoek naar een sporthorloge dat niet duur is? Zoek dan niet verder. In deze blogpost delen we onze favorieten voor de beste smartwatches tot € 200,-. Met deze smartwatches houd je onder andere je trainingsprestaties, je gezondheid bij en je koppelt ze gemakkelijk aan je smartphone waardoor je meldingen van je telefoon snel op je horloge binnenkomen. Er is volop keuze, maar een van deze vijf horloges past vast en zeker bij jouw stijl en budget! 

 

 

1. Garmin Forerunner 45S

De Garmin Forerunner 45S is een van de populairste sporthorloges op de markt. Het heeft een lichtgewicht ontwerp, een lange batterijduur (tot zeven dagen in smartwatch-modus) en handige functies zoals ingebouwde GPS en hartslagmonitoring. De Garmin Connect app kan worden geïnstalleerd op Android 6.0 of hoger of voor iPhone gebruikers op iOS 12 of hoger. Met een prijs van onder de 130,- euro is dit horloge de goedkoopste in deze top 5. Ben je op zoek naar het beste van het beste op het gebied van sporthorloges? Dan kun je ook eens kijken naar het nieuwste model van dit merk, de Garmin Forerunner 955 Solar. Met een prijskaartje van rond de 600,- is dit horloge er natuurlijk niet eentje die je zomaar even koopt, maar als je een fervent hardloper bent, biedt deze smartwatch wel alles wat je nodig hebt en méér.

 

Garmin Forerunner 45S

Specificaties:

  • Ingebouwde GPS
  • Toont binnenkomende berichten en telefoontjes van je smartphone
  • Gepersonaliseerde trainingen met je Garmin coach
  • Wordt geleverd met een relatief klein bandje
  • Heeft geen ingebouwde muziekspeler

 

 

2. Amazfit GTS 4

De Amazfit GTS 4 is een fitnesshorloge met een batterijduur van 8 dagen, een ultralicht ontwerp en GPS-trackingmogelijkheden. Hij is ook waterbestendig tot 50 meter diepte en beschikt over meldingen voor inkomende gesprekken, teksten, e-mails en andere waarschuwingen van compatibele apps. Het kleinere, compactere broertje van deze GTS 4 is overigens de Amazfit GTS 4 Mini. Hij is kleiner, maar heeft dezelfde functies en het prijskaartje is wat gunstiger. De GTS 4 koop je voor een prijs van net onder de 200,- euro en de GTS 4 Mini koop je voor ongeveer de helft van de prijs, net onder de 100,- euro. Beide horloges zijn geschikt voor IOS en Android

 

Amazfit GTS 4

Specificaties:

  • Je ontvangt niet alleen meldingen van berichten, maar je neemt ook je telefoon op met het horloge.
  • Met dual-band gps bepaalt het horloge je locatie, snelheid en route nauwkeuriger dan vergelijkbare horloges.
  • Je kunt niet je eigen apps aan het horloge toevoegen, zoals Buienradar of NS Reisplanner.
  • Contactloos betalen is niet mogelijk met het horloge.

 

 

3. Fitbit Versa 2

Als je stijl net zo belangrijk vindt als prestatiecijfers, dan is de Fitbit Versa 2 misschien precies wat je nodig hebt. Dit horloge is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen en houdt je stappen, hartslag, slaappatroon, verbrande calorieën, afgelegde afstand en meer bij. Het beschikt ook over Alexa voice control mogelijkheden, zodat je snel en gemakkelijk het weer kunt controleren of herinneringen kunt instellen vanaf je pols. Om de Fitbit Versa 2 in te stellen en te synchroniseren is voor iPhone gebruikers iOS 13 of hoger vereist. Voor Android gebruikers geldt Android 8.0 of hoger en voor Windows gebruikers geldt versie 1607.0 of hoger. Er zijn al enkele nieuwere versies van de Fitbit Versa op de markt, maar de Fitbit Versa 2 is nog steeds een hartstikke mooie smartwatch met meer dan genoeg functionaliteiten. Een voordeel ten opzichte van de nieuwkomers is dat de prijs van deze versie een wat lager ligt (ca. 150,- euro). Ten opzichte van de nieuwere versies, de Fitbit Versa 3 (ca. 160,- euro) en de Fitbit Versa 4 (ca. 190, euro) scheelt dat toch weer één tot enkele tientjes.

 

Fitbit Versa 2

Specificaties:

  • Geschikt om mee te betalen via Fitbit Pay
  • Batterijduur van minimaal 6 dagen
  • Voice text reply (alleen in combinatie met Android)
  • GPS sensor alleen te gebruiken in combinatie met smartphone

 

 

4. Apple Watch Series 3

Als je iets meer dan 200,- euro kunt en wil uitgeven, dan is de Apple Watch Series 3 een van de beste sporthorloges op de markt binnen dit segment. Dit horloge biedt dezelfde functies als zijn concurrenten, maar heeft ook toegang tot de App Store van Apple, waardoor je gemakkelijk apps kunt vinden die specifiek op jouw behoeften zijn afgestemd, zoals gezondheidstrackers of zelfs games die speciaal voor wearables als deze zijn ontworpen! De Apple Watch Series 3 vereist een iPhone 6s of nieuwer met een iOS 13 of hoger voor een optimale verbinding. De combinatie van de Watch Series 3 en Android werkt niet optimaal. Inmiddels is de Apple Watch al aan zijn 8e serie toe en ze worden, zoals je dat van Apple misschien gewend bent, steeds stijlvoller en gelikter. De prijzen lopen per serie ook aardig op, hoe nieuwer de serie, des te hoger de prijs. Wil je alle modellen van de Apple Watch eens op je gemak bekijken? Bekijk dan hier alle modellen op Bol.com.

 

Apple Watch Series 3

Specificaties:

  • Volledig waterdicht en dus perfect om mee te zwemmen
  • Toont inkomende notificaties, telefoontjes en mogelijkheid hier op te reageren.
  • GPS-sensor toont locaties en routes
  • Apple Watch is alleen compatibel met iPhones

 

 

5. Samsung Galaxy Active2

Last but not least, de Samsung Galaxy Active2, een andere geweldige keuze voor als je net iets meer dan 200,- kunt uitgeven. Dit horloge biedt geavanceerde fitness tracking mogelijkheden zoals hartslag monitoring en slaap analyse, evenals toegang tot honderden aanpasbare apps via zijn eigen app store. Een Samsung telefoon werkt het best in combinatie met deze smartwatch. Android 5.0 of hoger wordt ondersteund. Voor de iPhone-gebruikers geldt dat iPhone 5 of hoger met iOS 9 of hoger wordt ondersteund. Samsung heeft intussen al meerdere nieuwe modellen van zijn smartwatch op de markt gebracht. De nieuwe modellen zijn echter wel duurder dan de Active 2, maar als je op zoek bent naar een horloge met net iets meer functies of een andere design, kun je hier alle Samsung smartwatches op bol (voorheen Bol.com) bekijken.

 

Samsung Galaxy Active2

Specificaties:

  • Meet je bloeddruk en doe een ECG-meting (enkel geschikt voor Samsung)
  • Zwemmen wordt nu ook automatisch herkend
  • Draairing zit verwerkt in het display
  • Contactloos betalen met de Active2 is niet mogelijk
  • Te klein voor mannen met brede pols

 

 

Met deze selectie van smartwatches hopen we dat we je wat ideeën hebben gegeven over welk type sporthorloge het beste bij je past en alle functies biedt die nodig zijn voor succesvolle trainingen of dagelijks gebruik, zoals hartslagmonitoringmogelijkheden of zelfs opties om muziek af te spelen! Ben je op zoek naar een alternatief horloge voor een lager budget? Bekijk dan deze activity trackers, ook wel fitness trackers genoemd. Deze horloges hebben minder functies dan de smartwatches, maar ze zijn in de regel ook een stuk goedkoper. Als je een horloge zoekt voor het meten van je sportprestaties of om in de gaten te houden hoe je gezondheid ervoor staat, is een activity tracker ook een uitstekende optie. Bedankt voor het lezen!