Gezondheid - Technologie - Zelfzorg

Hulpmiddelen

 

We wonen steeds langer thuis en daar zijn soms wat aanpassingen voor nodig. Niet alleen voor het woongemak, maar ook voor de veiligheid. Wanneer alles wat minder gaat doordat je slechter kunt lopen, vergeetachtiger wordt of gewoonweg minder fit bent, is het natuurlijk fijn dat je zo prettig en veilig mogelijk thuis kunt (blijven) wonen. Je leest er alles over in de blogartikelen!

 


Blogelement Hulpmiddelen


Over Hulpmiddelen voor Thuis

Om ervoor te zorgen dat we steeds langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, moeten er soms aanpassingen worden gedaan. Niet alleen voor ons comfort, maar ook voor onze veiligheid. Het kan namelijk voorkomen dat het lopen moeilijker wordt, we vergeetachtiger worden of gewoon minder fit zijn. In zulke situaties is het natuurlijk fijn als we thuis zo comfortabel en veilig mogelijk kunnen blijven. Dee hulpmiddelen kun je bij tal van thuiszorgwinkels zoals Medipoint of Hulpmiddelwereld kopen, maar ook bekende webshops zoals Bol.com of elektronicaspecialist Coolblue bieden tal van medische en technologische hulpmiddelen voor thuis. 

 

Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van hulpmiddelen beschikbaar om ons huis veiliger te maken en ons te ondersteunen in het dagelijks leven. Drempelhulpen zijn bijvoorbeeld handig om met een rolstoel over de drempels in huis te komen. Ze zorgen voor een soepele overgang en voorkomen dat we vast komen te zitten. Daarnaast kunnen trapliften een uitkomst bieden voor het omhoog en omlaag gaan van de trap, zodat we alle ruimtes in huis kunnen blijven gebruiken. 

 

Naast deze aanpassingen zijn er ook andere hulpmiddelen die de veiligheid verhogen, zoals antislipmatten en steunbeugels. Deze kunnen in de badkamer of elders in huis geïnstalleerd worden om uitglijden en vallen te voorkomen. Bovendien zijn er alarmsystemen en sensoren die niet alleen ons huis beveiligen, maar ook mantelzorgers of zorgverleners waarschuwen bij een val (valdetectie). Dit geeft een extra gevoel van veiligheid en gemoedsrust.

 

Naast veiligheid is comfort natuurlijk ook belangrijk. Gelukkig zijn er talloze hulpmiddelen die ons hierbij kunnen ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan meubelverhogers, waardoor we overal beter bij kunnen. Daarnaast zijn er sensoren die deuren automatisch openen, zodat we ons makkelijker door het huis kunnen verplaatsen. In de keuken kunnen keukenhulpmiddelen het koken gemakkelijker maken, zoals speciale handvatten of elektrische apparaten. 

 

En als opstaan uit een stoel moeilijk wordt, kan een zogenaamde Sta-op-stoel de oplossing zijn. Deze stoelen bieden extra comfort en helpen ons gemakkelijk weer op onze benen te staan. Ze kunnen zelfs op maat gemaakt worden, zodat ze perfect passen bij ons lichaam en onze behoeften.

 

Dit is slechts een greep uit het brede scala aan hulpmiddelen die er voor thuis beschikbaar zijn. Bij ST&ZORGWIJS helpen we graag mensen die op zoek zijn naar passende hulpmiddelen voor in huis. 


Onze Partners