Op deze pagina lees je alle artikelen op ST&ZORGWIJS over medische hulpmiddelen en zorgtechnologie. Zo ontdek je hier onder meer welke lichtgewicht rollators het beste zijn, lees je meer over het PGB en over wat verschillende hulpmiddelen en zorgtechnologie voor je kunnen doen!


Online (medische) hulpmiddelen kopen? Dat kan hier!

Medische hulpmiddelen en zorgtechnologie kunnen het leven een stukje makkelijker, comfortabeler of veiliger maken. Veel van deze hulpmiddelen worden vergoed – al dan niet middels een persoonsgebonden budget – maar wanneer een hulpmiddel niet vergoed wordt of wanneer het geleverde hulpmiddel wat jou wordt geleverd niet bij je past, kun je ze natuurlijk gewoon zelf kopen. En daar hoef je de deur niet meer voor uit. Bij een groot aantal webshops en thuiszorgwinkels kun je gemakkelijk en snel al je hulpmiddelen online bestellen en ze worden binnen no time bij je thuis geleverd. In dit artikel lees je hier meer over.

Lees meer »

De beste Lichtgewicht Rollators: onze top 3

Het kiezen van de perfecte rollator kan een uitdaging zijn. Daarom helpen we u een handje op weg in dit artikel. U leest hier meer over de best geteste rollators van het moment en als u er meer over wilt weten of prijzen wilt vergelijken, kijk dan eens op Rollatordeals.nl. Daar vergelijkt u prijzen van allerhande rollators en rollator accessoires van diverse grote merken bij de grootste aanbieders.

Lees meer »

De mooiste design rollators: onze top 3!

Ik weet nog goed dat toen mijn oma (toen 85 jaar oud) haar eerste rollator kreeg. Ze had er zelf niet om gevraagd, maar lopen werd steeds riskanter en omdat ze er zelf niets van moest hebben, werd besloten om er stiekem eentje voor haar te kopen. Haar reactie was op zijn zachtst gezegd niet erg positief. ‘Een rollator? Dat is toch iets voor oude mensen? Het ziet er niet uit en met zo'n ding ga ik de deur niet uit. Je loopt er alleen maar mee voor schut.' En nog 'kwiek' als ze was heeft ze diezelfde rollator snel via een gammel trapje door het smalle vlieringgat vakkundig de zolder opgewerkt. 

Lees meer »

Op zoek naar de beste scootmobiel? 5 toppers op een rij!

Voor mensen die slecht ter been zijn, is de scootmobiel een geweldige uitvinding. Het geeft een stuk vrijheid terug en zorgt ervoor dat je minder afhankelijk bent van anderen. Scootmobielen zijn er in verschillende prijsklassen, soorten en maten. Tegenwoordig zijn er zelfs kleine opvouwbare modellen. Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij een top 5 samengesteld van de beste scootmobielen die je bij diverse thuiszorgwinkels kunt krijgen.

Lees meer »

Tops en Tips voor veilig scootmobiel rijden!

Een scootmobiel is vaak een uitkomst voor als je slecht ter been bent. Het geeft je een stukje vrijheid terug en je bent minder afhankelijk van anderen. Rijden met een scootmobiel kan echter ook erg gevaarlijk zijn. Sterker nog, de scootmobiel is het gevaarlijkste vervoermiddel op de weg. Nog gevaarlijker dan een motor of een auto! Gelukkig kun je een hoop doen om het rijden stukken veiliger te maken. Je kunt een cursus volgen, maar ook bestaan er een hoop hulpmiddelen en veiligheidsaccessoires voor op je scootmobiel. In dit artikel nemen we je hierin mee en zetten enkele hulpmiddelen voor je op een rij.

Lees meer »

Wandelstok met LED-verlichting kopen? Bekijk deze modellen!

Wandelstokken kunnen een geweldig hulpmiddel zijn voor mensen die iets slechter ter been zijn. Je kunt gaan voor een simpele, praktische en veilige wandelstok, maar er is meer. Een hoop van deze wandelstokken hebben tegenwoordig handige snufjes die het lopen leuker, comfortabeler en vooral veiliger maken. Een wandelstok met LED-verlichting is uitermate geschikt om lopen in het donker veiliger te maken. In dit artikel lichten we drie wandelstokken met LED verlichting uit: de Safe Age wandelstok, de wandelstok van Care Control en eentje van Benson Care.

Lees meer »

Alles over wearables voor de mobiliteit: van smartwatch tot GPS-tracker

Draagbare technologie, ook wel wearables genoemd, zijn slimme apparaten en gadgets die op het lichaam gedragen worden en vaak via sensoren informatie van het lichaam verzamelen of informatie geven aan de persoon die de wearable draagt. Deze wearables kennen vele toepassingen, waaronder het verbeteren van de mobiliteit en het stimuleren om meer te bewegen. In dit artikel lees je alles over deze categorie wearables.

Lees meer »

Kies een looprek dat bij je past: tops en tips!

Ben je op zoek naar een looprek dat bij je past? Dan zit je hier goed! Looprekken zijn onmisbare hulpmiddelen voor als je wat minder mobiel wordt en ze helpen jong en oud om veilig en comfortabel in en rondom huis te bewegen. Er zijn echter vele opties waaruit je kan kiezen en misschien zie je door de bomen het bos niet meer! Hoe maak je dan de juiste keuze? Waar moet je op letten bij het kopen van een looprek dat bij jou past? In dit artikel geven we je tips en lees je alles over het kiezen van een looprek. Ook vertellen we je waar je je looprek gemakkelijk online kunt kopen. Maak jij de juiste keuze?

Lees meer »

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een traplift?

Je wil natuurlijk zo lang mogelijk in je eigen, vertrouwde huis wonen. Als traplopen dan niet meer goed lukt, kan een traplift een uitkomst bieden. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een traplift, hoeveel kost het en wordt het vergoedt? In dit artikel willen we jou helpen bij al deze vraagstukken.

Lees meer »

Slim en veilig wonen met domotica!

Domotica is afgeleid van de woorden 'domus' (Latijn voor huis) en 'tica' (van automatica) en omvat alle technologie waarmee je thuis wonen slimmer, leuker en veiliger kunt maken. Van slimme verlichting en valdetectie tot slimme huishoudelijke apparaten en energieregelaars, bij elk aspect van het wonen kan domotica je tegenwoordig ondersteunen. In dit artikel duiken we dieper in op wat domotica precies is, wat je ermee kunt doen, en welke diverse domotica-oplossingen beschikbaar zijn.

Lees meer »

De populairste smart speakers van het moment

Uit de Smart Home Monitor van Multiscope blijkt dat ruim 1,8 miljoen huishoudens in Nederland een smart speaker heeft. In Nederland is de Sonos One het populairst, gevolgd door de Google Nest, zijn kleinere broertje de Google Nest mini. Wereldwijd gezien is Amazon met de ‘Alexa’ speakers, zoals de Echo Dot misschien wel de grootste aanbieder. Wil jij weten hoe deze speakers werken en wat de voor- en nadelen zijn? Lees snel verder en maak de keuze die bij jou past!

Lees meer »

Altijd de juiste temperatuur met een slimme thermostaat

Domotica is technologie waarmee je thuis wonen slimmer, leuker en veiliger kunt maken. Van slimme verlichting en tot slimme huishoudelijke apparaten, bij elk aspect van het wonen kan domotica je tegenwoordig ondersteunen. In dit artikel zetten we de meest populaire merken voor slimme thermostaten waaronder Tado, Google Nest en Honeywell voor je op een rij en lees je meer over de voordelen van een slimme thermostaat.

Lees meer »