Op deze pagina lees je alle artikelen op ST&ZORGWIJS over medische hulpmiddelen en zorgtechnologie. Zo ontdek je hier onder meer welke lichtgewicht rollators het beste zijn, lees je meer over het PGB en over wat verschillende hulpmiddelen en zorgtechnologie voor je kunnen doen!


Welke vormen van gehoorverlies zijn er?

Wanneer je minder goed hoort, kan dat verschillende oorzaken hebben. En zoals met alles is voor elk probleem weer een andere oplossing. Het oor bestaat uit drie delen: het uitwendige oor, het middenoor en het binnenoor. De plek waar de schade of de obstructie zit, bepaalt het gehoorprobleem. In principe bestaan er drie soorten gehoorverlies:

Lees meer »

Haal alles uit je hoortoestel met een ringleiding of bluetooth

Met een hoortoestel hoor je beter, dat is logisch. Maar de gehoorapparaten van tegenwoordig kunnen zoveel meer. De instellingen die deze kleine apparaatjes tegenwoordig hebben zijn ingenieus. Ze onderdrukken oorsuizen en ruis, je kunt ze met bluetooth aan allerlei apparaten koppelen en verbinding maken met ringleidingen. Lees hier hoe het werkt!

Lees meer »

Vaste seniorentelefoon - top 4

Wil jij een goede huistelefoon, maar kun je de knoppen niet altijd even goed lezen of is je gehoor achteruit gegaan? Dan is een seniorentelefoon wat voor jou. Hierbij hebben de fabrikanten de telefoons speciaal ontworpen om ze makkelijker te maken in gebruik. De telefoons zijn eenvoudiger te bedienen, hebben grotere toetsen, een duidelijk scherm en extra luide belsignalen. Tevens zijn de telefoons vaak geschikt voor hoortoestellen. In dit artikel geven wij je onze top 5 voor de beste vaste seniorentelefoons van 2023.

Lees meer »

Reinig je hoortoestel goed voor een optimale hoorervaring!

Het dragen van een hoortoestel kan een enorm verschil maken in uw dagelijks leven. Het stelt u in staat om te communiceren en de wereld om u heen te ervaren. Het regelmatig en correct reinigen van uw hoortoestel zorgt voor een optimale hoorervaring en verlengt de levensduur van het apparaat aanzienlijk. In deze blog leggen we je stap voor stap uit hoe je je hoortoestel op de juiste manier reinigt en onderhoudt.

Lees meer »

ANWB E-bike test 2022: Cube Supreme Hybrid Pro 500

De elektrische fiets is al niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Het is een ideaal hulpmiddel om comfortabel kleine en grote afstanden af te leggen. Ook als je slecht ter been bent of een verminderde uithoudingsvermogen hebt, kan de elektrische fiets uitkomst bieden. E-bikes vergroten hierdoor je mobiliteit. We zetten hier alles waar je op moet letten voor je op een rij en je leest ook meer over de beste e-bike uit de ANWB-ebike test van 2022: de Cube Supreme Hybrid Pro 500!

Lees meer »

Sta-op-stoel Kopen? Best geteste top 3 onder de 700 euro!

Sta-op stoelen zijn ideaal wanneer je wat minder mobiel wordt. Ze geven extra comfort en zorgen dat je gemakkelijk weer in de benen komt. Tegenwoordig worden er dan ook ontelbaar veel sta-op stoelen aangeboden en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Geen zorgen, wij zullen je helpen om de juiste stoel te kiezen.

Lees meer »

Wat zijn meubelverhogers?

Meubels zijn een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. We zitten op stoelen, slapen op bedden en eten aan tafels. Maar soms zijn deze meubels niet op de juiste hoogte. Daar zijn meubelverhogers een ideale en betaalbare oplossing voor. Meubelverhogers bieden veel voordelen voor mensen die lange uren zitten, maar ook voor mensen met lichamelijke beperkingen. In dit artikel zetten we kort op een rij wat meubelverhogers zijn en waar je op moet letten wanneer je ze nodig hebt.

Lees meer »

Rolstoel kopen - hier moet je op letten?

Een rolstoel is een essentieel hulpmiddel voor mensen met een beperking of een mobiliteitsprobleem. Het kiezen van de beste rolstoel kan echter een uitdaging zijn, omdat er zoveel verschillende soorten rolstoelen beschikbaar zijn. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten rolstoelen en geven we tips over hoe u de beste rolstoel kunt kiezen voor uw specifieke behoeften.

Lees meer »

Wat is een trippelstoel?

Het hebben van een goede stoel is cruciaal. Zeker als je lange tijd zittend werk verricht, of wanneer mobiliteitsproblemen hebt. Een trippelstoel is een type rolstoel dat gebruikt wordt om te trippelen of om kleine afstanden af te leggen terwijl je zittend blijft. Het kan een uitstekend hulpmiddel zijn voor mensen die hun mobiliteit willen verbeteren maar toch comfortabel willen blijven zitten. In deze blog, bespreken we uitgebreid wat trippelstoelen zijn en hun voordelen.

Lees meer »

Hoe kies je het juiste incontinentiemateriaal?

Er zijn in Nederland ongeveer 1,6 miljoen mensen die last hebben van incontinentie. Hierbij ervaren zij ongewenst verlies van urine of ontlasting. Dit leidt vaak tot schaamte of angst voor nare geurtjes. Soms zijn mensen zelfs bang om de deur uit te gaan en een ongelukje te krijgen. Mede daarom is het vinden van het juiste incontinentiemateriaal zo belangrijk! Goed incontinentiemateriaal zal ervoor zorgen dat je je prettiger voelt en minder snel een ongelukje hebt. Bovendien kan verkeerd incontinentiemateriaal leiden tot verschillende problemen. Van lichte huidirritaties tot ernstig vochtletsel.

Lees meer »

Drempelhulpen: simpel maar effectief

Heeft uw rolstoel of mobiliteitshulpmiddel extra hulp nodig om over de drempel van de deuropening te komen? Zo ja, dan kan een drempelhulp oplossing bieden. Drempelhulpen zijn hulpmiddelen die kunnen worden gebruikt om gemakkelijker met een rolstoel, rollator of scootmobiel over drempels in en rondom huis te bewegen. Drempelhulpen helpen het struikelgevaar te verminderen door extra hoogte en/of kleurcontrast te bieden tussen de drempel en de aangrenzende vloer. Bovendien helpen drempelhulpen de deurdrempels te beschermen tegen slijtage. Met drempelhulpen kunt u ervoor zorgen dat de drempel van uw huis veilig is voor iedereen die er doorheen stapt. Lees hier alles over drempelhulpen.

Lees meer »

Aangepast bestek: eten zonder beperkingen

Zelfstandig eten is voor de meeste mensen vanzelfsprekend. Maar voor mensen met een lichamelijke beperking kan het gebruik van standaard bestek en borden moeilijk of zelfs onmogelijk zijn. Gelukkig is er veel aangepast bestek dat speciaal is ontworpen om mensen met een (lichamelijke) beperking te ondersteunen bij het eten. Er is een breed aanbod van gespecialiseerd bestek waarbij de vorm, de materialen en het gewicht vaak bepalen wat voor jou geschikt is. Gebogen bestek, opstaande randen en speciale drinkbekers voor mensen met Parkinson. Overal is wel een slimme oplossing voor bedacht. In dit artikel zetten we de meest bekende hulpmiddelen voor bij het eten op een rij.

Lees meer »