De 3 beste senioren smartphones onder de 300 euro

Gepubliceerd op 14 februari 2024 om 13:02
seniorentelefoon seniorensmartphone

De meeste jongeren kunnen al niet meer zonder hun smartphone. Niet zo gek als je bedenkt wat je er allemaal mee kunt. Naast dat je er mee in contact blijft met familie en vrienden, kun je er ook mee internetten, navigeren, het nieuws lezen, spelletjes doen en ga zo maar door. Veel vinden veel senioren het nog lastig om een smartphone te gebruiken. Dat is ook niet zo gek als je ziet wat voor kleine lettertjes en pictogrammen er op een smartphone zitten. Ook zijn er zoveel mogelijkheden dat het gewoonweg niet overzichtelijk meer is.

 

Wat is de beste seniorensmartphone?

Gelukkig bestaan er tegenwoordig steeds meer smartphones die speciaal zijn ontworpen voor senioren. Grotere pictogrammen en een overzichtelijkere indeling zorgen ervoor dat de telefoons makkelijker te bedienen zijn. Om je een beetje op weg te helpen met het kiezen van een goede telefoon voor bijvoorbeeld je ouder, opa of oma, hebben wij een top 5 samengesteld met de beste senioren smartphones, onder de 300 euro.

 

 1. Senifone S1

Met stip op nummer 1 staat in dit rijtje de Senifone S1. De telefoon heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en is speciaal ontworpen om het bedienen door senioren gemakkelijk te maken. Door de grote knoppen en overzichtelijke lay-out, is deze telefoon uiterst gebruiksvriendelijk. De Senifone S1 kan met de meeste gehoorapparaten gemakkelijk verbinden via bluetooth. De meest gebruikte apps zijn al voorgeprogrammeerd en naar wens kun je gemakkelijk meer apps downloaden via de appstore. De Senifone S1 mag je 30 dagen uitproberen en als je niet tevreden bent, mag je de telefoon kosteloos retourneren.

 

senifone S1 seniorensmartphone

Specificaties:

 • SOS-knop op het startscherm.
 • Camera voor en achter. Hoofdcamera bevat 13 megapixels.
 • Werkt op 4G.
 • Software: Android 10.
 • Opslagcapaciteit: 32GB
 • RAM geheugen: 2GB

 

Bestel de Senifone S1 in de webshop van Senifone. In de webshop van Senifone is de telefoon vaak met korting te verkrijgen. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je ook eens bij bol (Bol.com) kijken. Daar is de smartphone ook verkrijgbaar.

 

 1. Doro 8100

Naast dat deze telefoon simpel in gebruik is, hebben de makers van de Doro 8100 (Bol.com) ook verdere handige functies voor senioren bedacht. Zo is deze telefoon te verbinden met bijna alle hoortoestellen en beschikt het over speciale technologie om het geluid te optimaliseren voor mensen met gehoorverlies. Ook kan Google Assistant spraak-gestuurde opdrachten uitvoeren. Als je telefoon leeg is, laad je deze makkelijk op in het laadstation.

 

doro 8100 seniorensmartphone

Specificaties:

 • Helpknop op de achterkant waarbij locatie meteen wordt verstuurd naar ingestelde contactpersonen.
 • Camera voor en achter. Hoofdcamera bevat 13 megapixels.
 • Werkt op 4G.
 • Software: Android 11 Go.
 • Opslagcapaciteit: 32GB
 • RAM geheugen: 2GB

 

De Doro 8100 is ook te koop op Amazon.nl, maar doorgaans ligt de prijs bij bol lager.

 

 1. Easy Smartphone M

Met 64GB opslagruimte en 2GB werkgeheugen is de budgetvriendelijke Easy Smartphone (M) van SeniorenTAB perfect voor senioren die op zoek zijn naar gemak. Alle essentiële apps, zoals WhatsApp, de Corona check app en DigiD, zijn vooraf geïnstalleerd en direct gebruiksklaar. Ondanks zijn betaalbare prijs biedt deze smartphone een helder scherm en een kwalitatieve camera. Gebaseerd op Android Go, is dit toestel ontworpen voor een soepele ervaring, zelfs voor gebruikers die voornamelijk Google Assistent, WhatsApp en videobellen gebruiken, zonder tegelijkertijd veel apps open te hebben.

 

easy smartphone M voor senioren

Specificaties:

 • 64GB opslagruimte en 2GB werkgeheugen
 • Vooraf geïnstalleerde apps zoals WhatsApp en DigiD
 • Helder scherm en kwalitatieve camera
 • Geoptimaliseerd met Android Go voor soepele prestaties
 • Speciale fysieke knop voor eenvoudige toegang tot de Google Assistent

 

Bestel de Easy Smartphone M bij Senioren-Smartphone.nl

 

De hierboven uitgelichte smartphones voor senioren zijn maar enkele modellen die hartstikke goede kwaliteit leveren en waarvan de prijs ruim onder de 300 euro ligt. Er zijn echter ook seniorentelefoons die nog een stuk goedkoper zijn. Ze zijn dan misschien wel simpeler, maar bieden misschien precies genoeg voor wat jij nodig hebt. Duurdere modellen zijn er natuurlijk ook, maar dat zijn praktisch net zulke geavanceerde modellen als de huidige reguliere smartphones. Mocht je eens willen neuzen tussen alle verschillende smartphones of eenvoudige mobiele telefoons die speciaal voor ouderen zijn gemaakt? Kijk dan eens op Seniofoon.nl. Hier bekijk en vergelijk je gemakkelijk een groot assortiment aan seniorentelefoons en -accessoires.