Wegwijs in de online wereld van medische hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie

Draagbare technologie, ook wel wearables genoemd, zijn slimme apparaten en gadgets die op het lichaam gedragen worden en vaak via sensoren informatie van het lichaam verzamelen of informatie geven aan de persoon die de wearable draagt. Deze wearables worden overigens steeds meer in de zorg toegepast om onder andere gezondheidsdata te verzamelen, de mobiliteit te verbeteren en de veiligheid van cliënten en patiënten te verbeteren.

 

  • Activity Trackers: De meest bekende wearables zijn misschien wel de fitnesshorloges oftewel de activity trackers. Deze slimme gadgets meten vaak je hartslag, je bloeddruk en tellen je stappen.
  • Sporthorloges & Smartwatches: De sporthorloges en smartwatches zijn iets geavanceerder en je kunt er dan ook meer mee, zoals bellen, muziek luisteren en heuse work-outs op volgen.
  • GPS-trackers: Misschien wel net zo bekend als deze smartwatches zijn de GPS trackers waarmee je bijvoorbeeld je kind of een naaste met dementie kunt volgen of je draagt de tracker bij je, zodat je in geval van nood hulp in kunt schakelen via de alarmknop.
  • Slimme brillen: De meest innovatieve draagbare technologie van het moment is misschien wel de slimme bril. Met slimme brillen die werken met of zonder Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) brillen kun je als het ware de deur uit, als is het dan virtueel, ook als je niet meer zo mobiel bent. Deze brillen hebben overigens nog veel meer toepassingen, zoals het bestrijden van pijn en het aansturen van slimme apparaten.

 

ST&ZORGWIJS helpt je graag een stukje op weg als je op zoek bent naar wearables die je helpen beter te bewegen, fitter te worden of je mobiliteit te verbeteren. Meer lezen over hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie? Op de hoogte blijven van de actualiteit, de nieuwste blogs en de beste aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Artikelen

 

De beste smartwatches tot 200 euro

Ben je op zoek naar een sporthorloge dat niet duur is? Zoek dan niet verder. In deze blogpost delen we onze favorieten voor de beste smartwatches tot € 200,-. Met deze smartwatches houd je onder andere je trainingsprestaties, je gezondheid bij en je koppelt ze gemakkelijk aan je smartphone waardoor je meldingen van je telefoon snel op je horloge binnenkomen. Er is volop keuze, maar een van deze vijf horloges past vast en zeker bij jouw stijl en budget!

Lees meer »

De beste activity trackers van 2022 onder de 100 euro

Een activity tracker is een geweldig hulpmiddel voor diegene die zijn dagelijkse activiteiten en gezondheid inzichtelijk wil maken. Het helpt je om gezonder te leven en ziet er ook nog eens super strak uit. Een activity tracker kun je om je pols dragen als een horloge. Vaak meet het je hartslag, stappen, snelheid en duur van je work-outs, verbrande calorieën en je slaap. Sommige activity trackers hebben daarnaast ook andere opties. Maar welke activity tracker is nou goed voor jou? Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij een lijst samengesteld met de beste activity trackers van 2022 onder de 100 euro.

Lees meer »

Wearables & Mobiliteit: van smartwatch tot VR-bril

Draagbare technologie, ook wel wearables genoemd, zijn slimme apparaten en gadgets die op het lichaam gedragen worden en vaak via sensoren informatie van het lichaam verzamelen of informatie geven aan de persoon die de wearable draagt. Deze wearables kennen vele toepassingen, waaronder het verbeteren van de mobiliteit en het stimuleren om meer te bewegen. In dit artikel lees je alles over deze categorie wearables.

Lees meer »

De 3 beste analoge stappentellers van 2023

Wandel je om fit te blijven? Wil je meer bewegen om je conditie te verbeteren? om fitter te worden? Dan is een simpele analoge stappenteller, zonder toeters en bellen, misschien iets voor jou. Het is niet alleen een leuke gadget om te hebben, maar het kan je ook daadwerkelijk motiveren om elke dag je stap- en beweegdoelen te halen. In dit artikel lees je meer over 3 van de beste analoge stappentellers: de KIMO DIRECT, de OMRON Walking Style IV en de AndroitGoods 3D.

Lees meer »

GPS-trackers bij dementie: slim en veilig!

Als naaste wil je natuurlijk het beste voor je geliefde. Heb jij in je omgeving iemand met dementie die zo nu en dan kan gaan dwalen? Of ben je bang dat dit misschien kan gebeuren? Er bestaan verschillende oplossingen waarmee je de locatie van je naaste in de gaten kan houden. Zo bestaan er GPS-trackers als los apparaatje die je mee kunt nemen of om je nek kunt hangen. Ook bestaan er horloges met GPS en bestaan er zelfs schoenzolen met deze technologie. Vaak hebben de GPS-trackers een alarmknop voor de persoon die de tracker bij zich draagt.

Lees meer »