Wegwijs in de online wereld van medische hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie

Lichttherapie kun je onder andere inzetten om je mentale welzijn en je slaap te verbeteren, huidaandoeningen te behandelen en je gebit te reinigen. Elke soort en kleur licht heeft weer verschillende effecten.

 

  • Blauw licht geeft je energie. Het wordt veel gebruikt als behandeling van winterdepressie en een winterdip. Het is ook ideaal voor als je de dag fit wilt beginnen of in de avond wat meer energie nodig hebt om niet te vroeg in slaap te vallen.
  • Wit licht bevat alle kleuren van het lichtspectrum en dus ook blauw licht. Bij een sterkte van meer dan 10.000 lux (een kaars heeft de sterkte van 1 lux) werkt lichttherapie met wit licht effectief tegen een winterdepressie of winterdip.
  • Oranje of Geel licht heeft helpt je in tegenstelling tot blauw licht om rustiger te worden en juist goed in slaap te vallen. Dit werk dus goed in de avond na een drukke werkdag als je wilt ontspannen.
  • Ultraviolette straling, ook wel UV straling genoemd, wordt onder andere gebruikt om huidaandoeningen te behandelen en het reinigen van oppervlakken, water en zelfs het gebit.
  • LED-licht in verschillende kleuren heeft onder andere effect op de huid en de ontgifting van het lichaam.
  • Infraroodlampen geven niet zozeer licht, maar straling af. Deze warme infrarood straling maakt onder andere spieren los, het kan pijn verlichten en de bloedcirculatie stimuleren.

 

Zoals je ziet kent lichttherapie vele toepassingen. Je hoeft voor een behandeling met lichttherapie tegenwoordig niet altijd meer de deur uit. Met daglichtlampen en daglichtbrillen haal je het daglicht zo in huis. Met LED-maskers behandel je thuis je huidproblemen en infrarood-apparaten voor thuis helpen je bij tal van gezondheidsproblemen. Wil jij weten hoe lichttherapie werkt? Ben jij op zoek naar de beste daglichtlamp of daglichtbril? Of zoek je naar een infrarood massage apparaat? ST&ZORGWIJS helpt je graag een stukje op weg als je op zoek bent naar lichttherapie producten voor thuis.

 

Meer lezen over hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie? Op de hoogte blijven van de actualiteit, de nieuwste blogs en de beste aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Artikelen

 

Lichttherapie in de lente en de zomer? Hoe werkt dat?

Dat lichttherapie in de herfst en de winter kan helpen om de winterdip en een winterdepressie te bestrijden, is bij veel mensen al bekend. Toch hebben veel mensen ook in de lente of de zomer baat bij lichttherapie. Maar waarom dan? Licht genoeg in deze periodes zou je zeggen. In dit artikel lees je alles over lichttherapie in de lente/zomer en je leest meer over hoe je lichttherapie in huis haalt met de daglichtlamp van Beurer en de lichttherapiebril van Luminette.

Lees meer »

De top 3 daglichtbrillen

Wanneer de dagen korter worden, het zonlicht zwakker wordt en het aantal zonuren daalt, slaat bij veel mensen de winterdip of zelfs de winterdepressie toe. Lichttherapie biedt voor veel mensen de oplossing. Tegenwoordig is het ook mogelijk om lichttherapie thuis te volgen met een daglichtbril of een daglichtlamp. In deze blog zetten we een top 3 daglichtbrillen voor u op een rij. We kunnen alvast verklappen dat deze top 3 bestaat uit de Luminette 3, de daglichtbril van Propeaq en de lichtgewicht bril van AYOlite.  

Lees meer »

De top 3 daglichtlampen!

Wanneer de dagen korter worden, het zonlicht zwakker wordt en het aantal zonuren daalt, slaat bij veel mensen de winterdip of zelfs de winterdepressie toe. Lichttherapie biedt voor veel mensen de oplossing. Tegenwoordig is het ook mogelijk om lichttherapie thuis te volgen met een daglichtbril of een daglichtlamp. In deze blog zetten we een top 3 daglichtlampen voor u op een rij. We kunnen alvast verklappen dat deze top 3 bestaat uit de  Medisana (LT 500), de daglichtlamp van LIROMA® en de Beurer TL 50.

Lees meer »

De 3 beste infraroodlampen van 300 Watt rond de 100 euro

Infraroodtherapie is een veilige, effectieve en betaalbare manier om spier- en gewrichtspijn te bestrijden, mits je het op een veilige manier gebruikt natuurlijk. Mocht je het zelf eens thuis willen proberen en wil je weten wat de beste infraroodlampen zijn, bekijk dan deze top 3 infraroodlampen rond de 100 euro. We kunnen alvast verklappen dat de top 3 bestaat uit de Beurer IL50, de minstens gelijkwaardige Medisana IR885 en de in hoogte verstelbare Liroma infraroodlamp.

Lees meer »

Infraroodtherapie tegen spier- en gewrichtspijn: hoe werkt dat?

Spier- en gewrichtspijn kan slopend zijn en je dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Infraroodtherapie is een veilige, natuurlijke manier om de symptomen van deze pijn te verminderen. Voor infraroodtherapie kun je naar een infraroodsauna gaan, maar met een infraroodlamp kun je infraroodtherapie gewoon thuis doen. In dit artikel lees je alles over infraroodtherapie en infraroodlampen, zodat je met genoeg kennis op zoek kunt naar een infraroodlamp die bij jou past!

Lees meer »

LED-lichtmaskers voor een stralende huid!

Als je op zoek bent naar een eenvoudige en veilige manier om een stralende huid te krijgen, kunnen LED-lichtmaskers de perfecte oplossing zijn. Bij regelmatig gebruik kan dit innovatieve huidverzorgingsapparaat de collageenproductie stimuleren, rimpels en lijntjes verminderen, acnegevoelige huid behandelen, een gelijkmatige huidtint en textuur bevorderen, uw teint een gezonde gloed geven - en nog veel meer! De energie en de verschillende kleuren die de LED's in verschillende golflengten afgeven, dringen tot in de diepste lagen van de huid door. In slechts enkele minuten per dag kun je al mooie resultaten behalen. Lees verder om erachter te komen welk LED-lichtmasker het meest geschikt is voor uw huidtype!

Lees meer »

Daglichtlampen van rond de 50 euro top 3

Wanneer de dagen korter worden, het zonlicht zwakker wordt en het aantal zonuren daalt, slaat bij veel mensen de winterdip of zelfs de winterdepressie toe. Lichttherapie biedt voor veel mensen de oplossing. Tegenwoordig is het ook mogelijk om lichttherapie thuis te volgen met een daglichtbril of een daglichtlamp. In deze blog zetten we een top 3 van daglichtlampen rond de 50 euro voor u op een rij. We kunnen alvast verklappen dat deze top 3 bestaat uit de Beurer TL30, de daglichtlamp LT 460 van Medisana en de Summershine Slim.

Lees meer »

Daglichtbrillen onder de 150 euro top 3

Wanneer de dagen korter worden, het zonlicht zwakker wordt en het aantal zonuren daalt, slaat bij veel mensen de winterdip of zelfs de winterdepressie toe. Lichttherapie biedt voor veel mensen de oplossing. Tegenwoordig is het ook mogelijk om lichttherapie thuis te volgen met een daglichtbril of een daglichtlamp. In deze blog zetten we een top 3 van daglichtbrillen onder de 150 euro voor u op een rij. We kunnen alvast verklappen dat deze top 3 bestaat uit de Medisana DG 100, de lichttherapiebril van Pegasi en de goedkoopste in het rijtje is de daglichtbril van Podec.

Lees meer »

Lichttherapie bij huidproblemen

Psoriasis, vitiligo, eczeem, lichen planus, zonneallergie, parapsoriasis en chronische jeuk: Allemaal voorbeelden van huidaandoeningen die een grote impact kunnen hebben op je leven. Je kunt er veel last hebben, bijvoorbeeld door jeuk of schaamte. Voor al deze aandoeningen kan lichttherapie effectief zijn. Maar wat houdt lichttherapie in? Kan het ook voor jou helpen? En wordt het vergoedt? In dit artikel geven we antwoord op al je vragen.

Lees meer »

Met daglicht uit je winterdip?

De Landelijke Dag Psychische Gezondheid, World Mental Health Day ,vindt elk jaar op 10 oktober plaats. In deze tijd, het najaar, worden de dagen echter ook steeds korter, het zonlicht wordt zwakker en het aantal zonuren daalt. Waar dit voor sommigen een tijd is voor herfstwandelingen, stamppotten en knus op de bank onder een deken kruipen, breekt voor anderen een sombere periode aan. Bij deze groep komt de winterdip of de winterdepressie er namelijk aan.

Lees meer »