Wegwijs in de online wereld van medische hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie

We wonen steeds langer thuis en daar zijn soms wat aanpassingen voor nodig. Niet alleen voor het woongemak, maar ook voor de veiligheid. Wanneer alles wat minder gaat doordat je slechter kunt lopen, vergeetachtiger wordt of gewoonweg minder fit bent, is het natuurlijk fijn dat je zo prettig en veilig mogelijk thuis kunt (blijven) wonen.

 

Het veiliger maken van je huis kan gelukkig met vele hulpmiddelen. Zo bestaan er drempelhulpen die helpen om met een rolstoel over de dorpels in huis te komen, trapliften die je naar boven helpen en antislipmatten en steunbeugels die uitglijden en vallen voorkomen. Wanneer je dan toch valt en niet meer op kan staan bestaan er vele alarm- en sensorsystemen die zowel het huis beveiligen als een seintje geven aan mantelzorgers of zorgverleners bij een val (valdetectie).

 

 

Behalve de veiligheid telt het woongemak natuurlijk ook. Ook hiervoor bestaan vele hulpmiddelen zoals meubelverhogers waardoor je overal beter bij kunt, sensoren waarmee deuren automatisch open gaan en verschillende keukenhulpen die het koken een stukje makkelijker maken. Kom je niet meer goed uit je stoel, dan kan een zogenaamde Sta-op-stoel een oplossing zijn. Sta-op stoelen zijn ideaal wanneer je wat minder mobiel wordt. Ze geven extra comfort en zorgen dat je gemakkelijk weer in de benen komt. Ze kunnen ook op maat gemaakt worden, zodat ze perfect bij jouw lichaam en behoeften passen.

 

Dit is maar een greep uit alles wat er zoal aan hulpmiddelen voor thuis bestaat. ST&ZORGWIJS helpt je graag een stukje op weg als je op zoek bent naar hulpmiddelen voor in huis. Meer lezen over hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie? Op de hoogte blijven van de actualiteit, de nieuwste blogs en de beste aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Artikelen

 

Top 3 sta-op stoelen onder de 700 euro

We schreven eerder al over de top 3 ergonomische en medische sta-op-stoelen. Deze bieden een hoop comfort en zijn vaak op maat te maken. Nadeel is echter dat ze ook vaak erg prijzig kunnen zijn. Gelukkig zijn er genoeg opties met een vriendelijker prijskaartje. Bekijk hieronder de top 3 sta-op-stoelen onder de 700,-

Lees meer »

Aangepast bestek: eten zonder beperkingen

Zelfstandig eten is voor de meeste mensen vanzelfsprekend. Maar voor mensen met een lichamelijke beperking kan het gebruik van standaard bestek en borden moeilijk of zelfs onmogelijk zijn. Gelukkig is er veel aangepast bestek dat speciaal is ontworpen om mensen met een (lichamelijke) beperking te ondersteunen bij het eten. Er is een breed aanbod van gespecialiseerd bestek waarbij de vorm, de materialen en het gewicht vaak bepalen wat voor jou geschikt is. Gebogen bestek, opstaande randen en speciale drinkbekers voor mensen met Parkinson. Overal is wel een slimme oplossing voor bedacht. In dit artikel zetten we de meest bekende hulpmiddelen voor bij het eten op een rij.

Lees meer »

Keukenhulpen: koken zonder beperkingen

Koken of een maaltijd bereiden is voor de meeste mensen vanzelfsprekend. Voor mensen met een lichamelijke beperking kan het gebruik van standaard keukengerei echter moeilijk of zelfs onmogelijk zijn. Gelukkig zijn er veel keukenhulpen die speciaal zijn ontworpen om mensen met een (lichamelijke) beperking te helpen veilig en gemakkelijk een maaltijd te bereiden. Dit keukengereedschap is er meestal op gemaakt om voorwerpen niet weg te laten glijden, een betere grip te houden en om ergonomische ongemakken te verhelpen. Antislip, aangepaste handvatten en designs waar je met weinig inspanning toch genoeg kracht kunt zetten, zijn de meest voorkomende aanpassingen aan dit soort keukengerei. In dit artikel zetten we het meest bekende aangepaste keukengerei op een rij.

Lees meer »

Antislip: 5 toepassingen voor in huis!

Ben je wat minder mobiel? Bang om te vallen? Maak thuis wonen dan iets veiliger met een antislip oplossing. Antislip producten komen in vele soorten en maten en ze hebben elk hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel bespreek ik de meest populaire antislip producten voor in huis. Van antislipmatten tot antislip sprays, je leest het hier allemaal.

Lees meer »

De top 3 ergonomische en medische sta-op-stoelen

Sta-op stoelen zijn ideaal wanneer je wat minder mobiel wordt. Ze geven extra comfort en zorgen dat je gemakkelijk weer in de benen komt. Tegenwoordig worden er dan ook ontelbaar veel sta-op stoelen aangeboden en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Geen zorgen, wij zullen je helpen om de juiste stoel te kiezen.

Lees meer »

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een traplift?

Je wil natuurlijk zo lang mogelijk in je eigen, vertrouwde huis wonen. Als traplopen dan niet meer goed lukt, kan een traplift een uitkomst bieden. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een traplift, hoeveel kost het en wordt het vergoedt? In dit artikel willen we jou helpen met al deze vragen.

Lees meer »