Gezondheid - Technologie - Zelfzorg

Massageapparaten voor thuis: een beknopt overzicht

Gepubliceerd op 27 mei 2023 om 20:23

Als je last hebt van vastzittende spieren, spierpijn of een blessure na het sporten of lang in een belastende houding moet zitten of werken, dan is een massageapparaat voor jou misschien wel de perfecte oplossing. Er zijn een hoop verschillende massageapparaten op de mark, elk met een ander werkingsmechanisme, voor verschillende doeleinden. In dit artikel lees je meer over de 4 meest voorkomende massageapparaten voor thuisgebruik

 

Shiatsu-massageapparaten

Shiatsu-massagetoestellen zijn ontworpen om diepe weefselmassage te geven door middel van verschillende kneedbewegingen en drukpunten. Deze apparaten worden meestal in de hand gehouden en hebben roterende koppen die in cirkelvormige bewegingen over het getroffen gebied bewegen. Shiatsu-massagetoestellen kunnen spanning en pijn helpen verminderen in doelgebieden zoals uw nek, rug, schouders en benen. Ze helpen ook de bloedsomloop in het hele lichaam te verbeteren en verlichten de pijn.

 

 

Vibrerende massageapparaten

Vibrerende massageapparaten gebruiken pulserende trillingen om de spieren te stimuleren en de doorbloeding te bevorderen. Dit type apparaat is ideaal om te ontspannen en ze komen in verschillende vormen en maten: van handheld model tot massagestoel.

 

Infrarood massage apparaten

Infrarood massageapparaten werken met infrarood licht. Dit licht geeft warmte af die tot diep in je spieren komt. Hierdoor verlicht het de pijn in je spieren en is de massage extra ontspannend. De massage heeft door het gebruik van infrarood licht meer effect. Ook de bloedcirculatie wordt door het infrarode licht verbeterd waardoor het lichaam beter afvalstoffen kan afvoeren en zuurstof kan aanvoeren. Hierdoor herstellen je spieren sneller, bijvoorbeeld na het sporten. Het gebruik van infrarood licht wordt al jaren toegepast en is bewezen zeer effectief. Bekijk ook onze top 5 infrarood massageapparaten. Mocht je op zoek zijn naar een infrarood lamp, dan lees je daar alles over in dit artikel.

 

Massage Pistool

Een massage pistool of massage gun wordt ook wel percussiemassageapparaat genoemd. Een massage gun heeft een handvat en een kop met verschillende bevestigingen die vibrerende of stotende bewegingen maken. De kop van de massage gun wordt op het gebied van de spier geplaatst dat gemasseerd moet worden en het apparaat geeft vervolgens snelle en krachtige stoten of trillingen af. Deze bewegingen helpen om de spieren los te maken, de bloedstroom te verbeteren en de spanning te verminderen. Meer over hoe massage guns werken lees je hier.

 

 

Massageapparaten voor thuis kunnen je dus helpen om van je spierpijn af te komen, te herstellen van blessures of om gewoonweg te ontspannen. Ook de bloedcirculatie wordt gestimuleerd waardoor je afvalstoffen sneller afvoert en zuurstof beter wordt aangevoerd. Nu je wat meer inzicht hebt is het tijd om op zoek te gaan naar een massageapparaat dat bij jou past. Bekijk hier alle massageapparaten op Bol.com of kijk eens in het assortiment van Coolblue. Daar vind je vast en zeker wat je nodig hebt!«   »