Wegwijs in de online wereld van medische hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie

Maak je huis slimmer met deze 10 smart home gadgets!

Gepubliceerd op 22 april 2023 om 22:11

Domotica is technologie waarmee je thuis wonen slimmer, leuker en veiliger kunt maken. Van slimme verlichting en valdetectie tot slimme huishoudelijke apparaten en sociale robots, bij elk aspect van het wonen kan domotica je tegenwoordig ondersteunen. In dit artikel zetten we 10 smart home gadgets voor je op een rij!

 

Amazon Echo

De Amazon Echo is een spraakgestuurde slimme speaker waarmee u uw huis kunt bedienen met uw stem. Met de Echo kun je muziek afspelen, je lichten en thermostaat bedienen, alarmen instellen en meer. De Echo heeft ook een ingebouwde assistent genaamd Alexa die je vragen kan beantwoorden en je kan helpen met je taken.

 

Google Home

Google Home is een spraakgestuurde slimme luidspreker die vergelijkbaar functioneert met de Amazon Echo. Het apparaat kan worden gebruikt om muziek af te spelen, lichten en thermostaten te bedienen, alarmen in te stellen en nog veel meer. Google Home heeft ook ingebouwde ondersteuning voor de vele diensten van Google, zoals YouTube, Gmail en Agenda.

 

Samsung SmartThings Hub

De Samsung SmartThings Hub is een centrale hub waarmee je al je slimme apparaten op één plek kunt aansluiten en bedienen. Met de SmartThings Hub kunt u uw lampen, sloten, thermostaten, camera's en meer overal vandaan controleren en bedienen met de SmartThings app op uw smartphone of tablet. De SmartThings Hub werkt ook met Amazon's Echo zodat u spraakopdrachten kunt gebruiken om uw apparaten te bedienen!

 

Philips Hue-lampen

Philips Hue is een lijn van slimme LED-lampen die je kunt bedienen met je stem of je smartphone. Met Philips Hue kun je de kleur van je lampen veranderen, timers en alarmen instellen en aangepaste verlichtingsscènes maken. U kunt Philips Hue ook gebruiken om 's ochtends wakker te worden of 's avonds te gaan slapen.

 

Philips Hue Lightstrip Plus

De Philips Hue Lightstrip Plus is een LED-lichtstrip waarmee je aangepaste lichtscènes in je huis kunt creëren. De lichtstrip kan worden bestuurd via een smartphone-app of spraakassistent. Hij is ook compatibel met de Philips Hue Bridge, waarmee u uw verlichting kunt bedienen met uw stem via Amazon Alexa of Google Assistant

 

Nest Thermostaat

De Nest Thermostaat is een slimme thermostaat die kan worden bediend via een smartphone-app of spraakassistent. De Nest Thermostaat kan uw verwarmings- en koelingsvoorkeuren leren en zich daar automatisch op aanpassen. Het beschikt ook over een auto-away-functie die de thermostaat uitschakelt als er niemand thuis is, om energie te besparen.

 

Ecobee-thermostaat

De Ecobee Thermostaat is een andere slimme thermostaat die kan worden bediend via een smartphone-app of spraakassistent. Net als de Nest Thermostat kan de Ecobee je verwarmings- en koelingsvoorkeuren leren en zichzelf automatisch daarop aanpassen. De Ecobee beschikt echter ook over ingebouwde sensoren die kunnen detecteren of er iemand thuis is of niet, om zo nog meer energie te besparen.

 

Belkin WeMo Insight Switch

De Belkin WeMo Insight Switch is een slimme stekker waarmee je elk apparaat in huis kunt bedienen met je smartphone of tablet. Met de WeMo Insight Switch kunt u apparaten op afstand uitschakelen, schema's instellen en meldingen ontvangen wanneer een apparaat te lang aanstaat. De WeMo Insight Switch is ook compatibel met Amazon's Echo, zodat je hem kunt bedienen met je stem!

 

August Smart Lock

Het August Smart Lock is een Bluetooth-apparaat waarmee u uw deur kunt vergrendelen en ontgrendelen met uw smartphone. Met August kun je ook virtuele sleutels maken voor gasten en bijhouden wie er in en uit je huis komt. Met August hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over het verliezen van uw sleutels!

 

Philips Sonicare FlexCare+ elektrische tandenborstel

De Philips Sonicare FlexCare+ elektrische tandenborstel is een Bluetooth-tandenborstel die verbinding maakt met een app op uw smartphone of tablet. Met de app kunt u uw poetsgewoonten bijhouden, doelen stellen, herinneringen ontvangen en meer! De Philips Sonicare FlexCare+ elektrische tandenborstel heeft ook 5 verschillende poetsstanden voor verschillende poetsbehoeften: schone stand, tandvleesverzorgingsstand, gevoelige stand, whitening stand en diepe reinigingsstand!«   »