Wegwijs in de online wereld van medische hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie

Tegenwoordig zijn er veel hulpmiddelen om het leven thuis gemakkelijker te maken. Slimme apparaten horen daar ook bij. Met slimme technologie creëer je een Smart Home oftewel een slim huis. Alle smart technologie waarmee je je huis slim maakt, wordt ook wel ‘domotica’ genoemd. Domotica kun je inzetten omdat je het ‘gewoon leuk’ vindt, maar het kan je ook helpen om langer, veiliger en comfortabeler thuis te blijven wonen wanneer je door welke reden ook wat beperkt bent. Of je nu dementie hebt, reuma of een andere fysieke kwaal, domotica kunnen je op allerlei manieren ondersteunen in het dagelijks leven. Al deze slimme apparaten zijn meestal te bedienen met je stem (spraak-assistent), via een app of afstandsbediening of ze reageren automatisch op beweging met bewegingssensoren.

 

  • Slimme verlichting helpt je onder andere om sfeer in huis creëren, inbrekers af te schrikken of het helpt je om beter te zien waar je loopt in het donker, zodat je niet zo snel valt. De slimme lampen bedien je op afstand via een app of je stem middels een slimme speaker of ze reageren op beweegsensoren.
  • Slimme thermostaten kun je zo instellen dat je op de juiste momenten in de juiste ruimtes altijd de juiste temperatuur hebt.
  • Slimme speakers (smart speakers) hoef je maar een vraag te stellen en de smart speaker speelt de muziek die je wil horen of vertelt je wat het weer vandaag gaat doen.
  • Slimme huishoudelijke apparaten en keukenapparatuur nemen je huishoudelijk werk uit handen.

 

En zo is er nog veel meer op het gebied van Smart Home en domotica. ST&ZORGWIJS helpt je graag een stukje op weg als je op zoek bent naar Smart Home producten en domotica waarmee je veiliger en comfortabeler thuis kunt (blijven) wonen. Meer lezen over hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie? Op de hoogte blijven van de actualiteit, de nieuwste blogs en de beste aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Artikelen

 

Slimme luidsprekers: slim én veilig!

Domotica is technologie waarmee je thuis wonen slimmer, leuker en veiliger kunt maken. Van slimme verlichting en valdetectie tot slimme huishoudelijke apparaten en sociale robots, bij elk aspect van het wonen kan domotica je tegenwoordig ondersteunen. In dit artikel zetten we enkele voordelen van slimme speakers voor je op een rij.

Lees meer »

De 5 populairste smart speakers van 2022

Uit de Smart Home Monitor van Multiscope blijkt dat ruim 1,8 miljoen huishoudens in Nederland een smart speaker heeft. In Nederland is de Sonos One het populairst, gevolgd door de Google Nest, zijn kleinere broertje de Google Nest mini en de JBL Link. Wereldwijd gezien is Amazon met de ‘Alexa’ speakers, zoals de Echo Dot misschien wel de grootste aanbieder. Wil jij weten hoe deze speakers werken en wat de voor- en nadelen zijn? Lees snel verder en maak de keuze die bij jou past!

Lees meer »

Slimme verlichting: slim, veilig en gezond!

Domotica is technologie waarmee je thuis wonen slimmer, leuker en veiliger kunt maken. Van slimme verlichting en valdetectie tot slimme huishoudelijke apparaten en sociale robots, bij elk aspect van het wonen kan domotica je tegenwoordig ondersteunen. In dit artikel zetten we enkele voordelen van slimme verlichting voor je op een rij.

Lees meer »