Wegwijs in de online wereld van medische hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie

Slimme luidsprekers: slim én veilig!

Gepubliceerd op 19 januari 2023 om 22:06

Domotica is technologie waarmee je thuis wonen slimmer, leuker en veiliger kunt maken. Van slimme verlichting en valdetectie tot slimme huishoudelijke apparaten en sociale robots, bij elk aspect van het wonen kan domotica je tegenwoordig ondersteunen. In dit artikel zetten we enkele voordelen van slimme speakers voor je op een rij.

 

Slim

Smart speakers zien er uit als draagbare geluidsboxjes, maar je kunt er veel meer mee dan met een gewone speaker. Je kunt ze met je stem (spraakbesturing) of met je smartphone bijvoorbeeld de opdracht geven om muziek af te spelen, een zoekopdracht op Google uit te voeren of andere gekoppelde slimme apparaten in huis te besturen. Zo kun je je smart speaker vragen om de lichten te dimmen, iemand te bellen of op te zoeken wat voor weer het vandaag wordt.


Veilig

Hartstikke slimme en leuke apparaten dus, maar de smart speaker kent ook verschillende toepassingen om langer en/of veiliger thuis te wonen. Zo kan een smart speaker mensen met dementie aan zaken helpen herinneren, kunnen er alarmeringssystemen aan gekoppeld worden en kunnen mensen in nood, bijvoorbeeld na een val, met behulp van spraakbesturing de hulpdiensten bellen.

 

Populair

Uit de Smart Home Monitor van Multiscope blijkt dat bijna een kwart (23%) van de Nederlandse huishoudens een slimme speaker bezit. Dat komt neer op ruim 1,8 miljoen huishoudens. In Nederland is de Sonos One het populairst, gevolgd door de Google Nest, zijn kleinere broertje de Google Nest mini en de JBL Link. Wereldwijd gezien is Amazon met de ‘Alexa’ speakers, zoals de Echo Dot misschien wel de bekendste aanbieder. Lees hier meer over deze 5 populaire smart speakers.


Meer lezen over hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie? Op de hoogte blijven van de actualiteit, de nieuwste blogs en de beste aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


«   »